Uitstapjes

Het Nikolaierhaus is gelegen tussen de steden Villach en Klagenfurt. Daar kan je heerlijk shoppen of op een terras een drankje doen. Tevens hebben de steden genoeg cultureel te bieden, kortom voor iedereen wat.
Aan de noordkant van het Nikolaierhaus ligt de Ossiachersee met zijn vele mogelijkheden. Je kunt er zwemmen en zonnebaden op een van de kleine strandjes. Met een rondvaartschip varen die 9 plaatsen aandoet langs het meer, of de Zomerrodelbahn afglijden. Aan de zuidkant ligt de Wörthersee met zijn mondaine Velden met casino. Ook de Pyramidenkogel Tower is de moeite waard voor een bezoek. De lift brengt je op 72 meterhoogte dan krijg je een prachtig uitzicht over de Wörthersee en de Karawanken. De Klopnersee ligt op 49 km afstand en daar kan het water in de zomer een temperatuur tot 28 graden bereiken.

Een kleine 2 uur en u bent in Udine ( Italië ) een heerlijke relaxte stad.

In anderhalf uur bent u in Ljubjana ( Slovenië ) vanuit daar is het nog een goed uur rijden naar Triëst ( Italië ) waar u heerlijk langs de haven kunt lopen en genieten van de echte Italiaanse sferen met terrassen en mooie winkels.

Delen met je netwerk ?