Motorrijden

In het mooie Karinthië kun je heel veel motorrijden. Wij hebben ondertussen al aardig wat ritten gereden.
Om in Karintië te komen rijdt je als motorrijder natuurlijk altijd de Grossglockner Hochalpenstrasse met zijn 48 km lengte, veel bochtenwerk en prachtige vergezichten. In het voorjaar als de pas net open is zeker een aanrader omdat je dan rijdt tussen de sneeuwmuren. Dit geeft echt een bijzonder spektakel maar is natuurlijk ook in de zomer en het najaar mooi.
Vanaf Heiligenblut is het 142 km naar ons huis.

De Nockalmstrasse begint op 44 km van ons huis. De 34 km lange Nockalmstasse tussen Innerkrems in het noorden en Ebene Reichenau in het zuiden is ongetwijfeld een van de meest gevarieerde en mooie Alpenwegen die je met de motor kunt ervaren. Met een zachte helling slingert de panoramische weg op en neer in 52 haarspeldbochten en talrijke bochten.

De Villacher Alpenstrasse ligt op 44 km van het Nikolaierhaus en zal je verbazen met zijn 16 km en 7 haarspeldbochten. Je kunt twee maal genieten van deze pas op de terugweg kan je stoppen bij de uitzichtpunten die op de heenweg hebt overgeslagen.

Op 14 km van het Nikolaierhaus is de Gerlitzenalpenstrasse gelegen. Een 14 km lange pas met 14 haarspeldbochten brengt je naar de top van de Gerlitzen en daar heb je een mooi uitzicht over de Ossiachersee en de Wörthersee.

Ook de Mangartstrasse die van de Predelstrasse aftakt in Slovenië is een mooie pas om te rijden deze brengt je naar het drie landenpunt met Oostenrijk, Italië en Slovenië.

Zo zijn er nog onnoemelijk veel motorwegen te gaan rondom ons Nikolaierhaus. Vraag naar onze routes.

Delen met je netwerk ?